En fartfylld dag..


Det har varit en lång dag idag, men det gick bra trots nästan alla dubbelbokningar. Dagen började med ett besök där jag fick klarbesked att jag kan börja träna igen. Därefter så blev det makeup-kurs med MaryKay produkter, jag och Hanna blev riktigt snygga. Vi fick pröva det nya mineral sminket, blev riktigt snyggt och kändes jätte bra. Hanna investerade och blev några sminkprodukter rikare - bra gjort Hanna!!!

Jag vill också köpa sen men jag måste vänta för min plånbok känner fortfarande av de underbara hudvårdsprodukterna jag köpte förra månaden, haha tyvärr så kan man inte få allt. Men så fort jag kan så ska jag nog köpa lite. Är verkligen sugen på att pröva mineralsmink, det ska ju tydligen vara väldigt bra för huden.

Efter 2 sminktimmar följde ett APT-möte på min LIA-plats. Skulle hålla en kort presentation, det gick bättre än förväntat men jag tror fortfarande att det lutar mer mot att inte jobba där, chefen vill verkligen ha mig där så hon vill att jag ska tänka om. Behöver fundera lite mer. Nu vet alla där hur jag känner och det kanske får dem att fundera lite. När klockan blev 18:30 så började föreläsningen på Hudoteket med Ullrika Davidsson om Detox. Var en väldigt intressant föreläsning, känner mig pushad till att göra en 14-dagars detox, finns väldigt många intressanta recept i hennes bok. Jag kan inte föreställa mig just nu att jag kommer att gilla att mumsa i mig alger istället för choklad men man ska aldrig säga aldrig.


Ambulansen, vilket roligt jobb!






Jag har åkt ambulans hela dagen idag, fått vara med och kolla hur dem jobbar och hjälpt till med lite småpyssel. Morgonen började med att byta om fort och sedan iväg på en körning. Sen rullade det på under dagen med snabb fart, sirener och blåljus. Så jäkla kul, haft en lärorik dag, nästan så att man kanske får sig en tankeställare?? Hm..

Absolut bästa dagen på hela LIA-perioden, och egentligen har det ju inte så mycket med min utbildning att göra i nuläget haha. Om jag inte kommer och blir deras nya administrativa chef där haha. 
Ambulansen är verkligen ett spännande arbete, jag ville inte gå hem när dagen var slut. Känner mig jätte glad, hade iaf en rolig dag på praktiken!! Synd att jag inte kunde vara där resterande vecka, istället blir det arkivet med hyllor av journaler.


 

Powerplate, funkar?

Idag har det varit en betungande dag på jobbet, ibland förstår jag mig inte på vissa människor. Jag är trött på att ha ont i magen när jag går till jobbet, att räkna timmarna till nästa rast och kunna andas ut när dagen äntligen är över. Det är sjukt att säga men jag trivs inte där, anledningen=människorna som jobbar där (finns dock några som är helt schysst). Så jag har nog beslutat att tacka nej till timanställningen och ge en förklaring varför så kanske dem tar tag i det och räddar nästa person som börjar jobba där. Dem har svårt att få dit folk som vill jobba där, hm undra varför? Pratade med pappa om det och han tyckte inte jag var helt ute och snurra genom att säga nej till jobberbjudandet, bara jag sa till chefen på ett bra sätt varför jag känner så. Bara tråkigt när man byggt upp massa förväntningar och tycker saker och ting är roligt, så kommer man ut och möter negativitet och folk som nog inte vet var social betyder.

Iaf så blev dagen mycket mer roligare när jag bokade tid för en föreläsning på hudoteket om Detox (spännande) och sen bokade jag även in mig på Powerplate-intro, om man köpte ett 10-kort så fick man det hela mycket billigare, dem hade något speciellt erbjudande den 7/11. Så det ska bli riktigt skoj och se om det verkligen fungerar att bli mer tränad genom att stå på en maskin som vibrerar haha. Vi får se jag håller er uppdaterad!!!
Jag ska även köpa gymkort+gympa på friskis&svettis, känner verkligen att jag behöver kommer igång, tror aldrig jag har vägt så här mycket i hela mitt liv haha. Jag vill helt enkelt komma i form, få lite mer muskler och energi :) Så det ska bli roligt att börja leva lite hälsosammare haha. Men det kommer att bli tufft tror jag, en chokladfreak som jag haha!!


Några ord..

Då var det fredag, skönt. Ska möla i mig chips, popcorn, choklad, bilar och ostbågar ikväll. Haha, shit nu när man skrev allt så känns det lite väl mycket kanske. Äh orka bry sig liksom, ibland får man faktiskt. Ska börja min träning snart, efter besöket den 29:e så går det att börja träna igen, om pengarna också vill va med på det haha. Såg att dem kommer att höja CSN nu med 200-300 nästa år, skönt varje krona behövs kan ja säga. Till sommaren kommer jag få inglasad ballkong med, dem har börjat bygga det i huset bredvid nu, så de ska bli skoj. Försöka ta en bild imorgon så får ni se vilken stor ballkong ja kommer få :)

Catta, roligt att du har hittat till min blogg. Saknar dej ska du veta. Saknar er allihop *snyft* Kul o höra att ni inte har glömt bort mig helt. Du kanske borde skaffa dig en blogg snart du med?? :P

Bara 2 veckor kvar nu på min praktik, nästa vecka har ja fullt upp ska på möten, arkivet och personalledningen, sen ska ja vara på ambulansen en dag och ha mitt slutsamtal (nervöst) Vet att dem av mina klasskompisar som varit där tidigare inte fått så bra betyg i utvärderingen så jag vet inte jag hoppas dem godkänner mig bara. Vi får se, just nu vet jag inte hur jag ska göra med timanställningen. Måste fundera mer, känns inte så roligt att gå till jobbet med en klump i magen liksom. Ska anmäla mig till spanska och franska kurs nu med, så jag får se om jag får gå dem. Saknar språk känner jag, alltid något som stått mig nära. Får kanske med mig Hanna på spanska steg 1 med haha, hoppas.

Ne ska nog spana in tv.nu och kolla vad man kan glo på ikväll. Ska göra lite peeling och så med var det planerat. Bloggar kanske lite mer ikväll om ja har något roligt att komma med.

MaryKay

Investerade lite i hudvårdsprodukter för två veckor sedan, Emelie hade hudvårdsparty med Marykay produkter så jag kunde bara inte motså att köpa lite. Kanske inte blev så lite, blev hela stora paketet haha. Men min hud uppskattar min investering iaf. Älskar produkterna hittills, deras ögonkräm är helt underbar!! Som godis, som choklad för din hud ja lovar!!



Jönköping


Skönt att äntligen lyckas..

Lyssna nu, riktigt noga. Fick nyss reda på resultatet av tentan i administration och organisation i hälso- och sjukvård, o vet ni vad jag fick??
Haha!!! :)

Jaha.. det trodde jag inte

Jag blev erbjuden timanställning av chefen igår på min LIA-praktik. Haha. Utan o veta ordet om det så hörde jag mig själv säga ja. Nu i efterhand så vet ja inte om det var så smart, okej jag har bara varit där i 2 veckor nu - 3 veckor kvar. Men jag vet inte om det är rätt ställe för mig. Jag vet inte, vi får väl se. Det är ju pengar, men ja skulle nog kunna hitta något annat. Ibland blir det inte riktigt så man har tänkt sig.

Idag är det torsdag, innebär att imån har ja dokumentationsdag och får sova ut. Jag slipper gå upp 5 på morgonen, ska bli så skönt. Tufft att gå upp så tidigt. Tisdags sov jag till och med över, inte så smart men ja skyller på telefonen, det är ju dens fel att den inte vela väcka mig eller hur?

Nu har jag städat, känns skönt. Kanske ska finslipa min blogg nu ikväll men jag får se. Ska nog försöka passa på  att läsa lite i en av de engelska böckerna som jag beställde förra månaden. Just nu håller jag på att läsa Confession of a Shopaholic av Sofie Kinsella. Shit bra böcker finns flera stycken som handlar om samma huvudkaraktär. Ni måste läsa dem om ni får chansen, ni behöver ju inte läsa dem på engelska som jag gör - dem finns faktiskt tryckta på svenska med =D

Ska jobba lite med LIA-rapporten också. Kommit ganska långt. Vet inte riktigt vad jag fått för ryck, men det är bra. Saker blir gjorda. Klarade inte sista omtentan på medicinsk terminologi, så jag har en chans kvar att fixa det och det blir inte förän i januari. Så nu kan jag absolut inte misslyckas med någon mer kurs för då blir det inga pengar från CSN i vår. Kanske bra att man börjar jobba lite med, har man en backup. Livet är hårt.

Shoppingvanor

Jag har blivit utmanad av Camilla om mina shoppingvanor.


1. Hur mycket slösar du ungefär i månaden på kläder, smink och skor?
För mycket!! Haha. Beror lite på, en månad kanske det ligger på 2000:- men vanligtvis kanske 500:- till 1000:- per månad.

2. Dyraste plagget/skorna du köpt?
Hm, dyraste. Tror inte jag har köpt något riktigt dyrt dyrt. Dyraste plagget var nog ett par jeans för 1300:- men om man kan räkna med solglasögon så har jag köpt ett par Dolce&Gabana för 2000:-

3. Bästa fynd i år?
Jag lyckas aldrig fynda.

4. Ett köp som fortfarande finns i garderoben med prislappen kvar?
Mina senaste inköp, se inlägget nedan - jeansvästen och den gråa tröjan. Men det beror på att jag inte hunnit använda dem än :P

5. Hur många par skor har du hittills köpt under 2008?
Oj svår fråga, hm få se. Omkring 7 par. Inte så många.

6. Om jag gav dig 1000 kronor, vad skulle du köpa för dem?
Jag skulle nog investera i ett par riktigt snygg högklackade skor från Skorette, men jag skulle vara tvungen och lägga till lite mer för att "kunna" köpa dem.

7. Hur mycket pengar är du villig att spendera på en vinterjacka?
Hur mycket som helst om det verkligen är en vinterjacka man "måste" bara ha. Men plånboken säger än annan sak.

8. Brukar du dölja dina påsar när du kommer hem efter en shoppingrunda, för att slippa höra klagomål över ditt sätt att spendera pengar?
Ja, det kan ja inte förneka.

9. Spara eller slösa?
Spara är ju smart men jag är nog rätt bra att slösa på bra saker, haha.

10. Dina fem senaste köp?
♥ Produkter från MaryKay
♥ Ett par nya stövlar med låg klack
♥ En jeansväst
♥ En svart kofta/cardigan från Gina Tricot
♥ Svara skinn handskar från Åhlens

Shopping-vägen till avkoppling!!


LIA-praktik Akuten+Arkivet

Då var min första vecka på akuten avklarad. Verkligen ett krävande arbete och helt olikt från akuten i Gävle. Ska vara på akuten nu i 3 veckor till sen blir det arkivet en vecka, sen blir det tillbaks till skolan!!

Svårt att gå upp 5 på morgonen, fortfarande svart ute och man tror att det är mitt i natten. Hårda tag!!
Allt passar inte alla, under den här veckan har jag kommit fram till att akuten blir nog aldrig en arbetsplats för mig.



RSS 2.0